• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Наталія Королевська: Приватизація шахт породить олігархів, а 200 тис. шахтарів поставить на межу виживання
    Опубликовано: 2012-04-13 15:02:24

    Дозволивши приватизацію вугільних шахт, нинішня влада відправляє на довічну каторгу 200 тисяч шахтарів та ів їх сімей. Про це заявила Наталія Королевська, лідер партії «Україна - Вперед!», народний депутат України, коментуючи прийнятий парламентом пізно ввечері, 12 квітня, урядовий законопроект «Про особливості приватизації вугледобувних підприємств».

     

    «За 20 років Незалежності України приватизація показала своє справжнє обличчя: в країні відбувся соціальний розкол, коли є 21 мільярдер та 45 мільйонів людей, які кожен день борються за своє виживання. Тому приватизація вугільної промисловості - продовження даного процесу: додасться ще 1-2 олігархи, які викуплять найбільш прибуткові та вигідні шахти, а 120 населених пунктів і понад 200 тисяч шахтарів зі своїми сім'ями будуть поставлені в умови, за яких вижити просто неможливо. Для звичайних людей  - це втрата робочих місць, що неминуче призведе до фактичного вимирання міст і селищ, які існують сьогодні виключно за рахунок шахт та вугільних підприємств. Це переведе Донбас у стан рабства», - зазначила вона.

     

    «Дозволивши приватизацію, влада перетворює вугільні шахти на рудники, а вугільні регіони - в місця довічної каторги для понад 200 тисяч шахтарів», - додала політик.

     

    На думку Наталії Королевської, вчорашнє пленарне засідання Верховної Ради ознаменувалося початком чергового сезону розпродажу енергетичної незалежності України. «Пізно увечері, крім законопроекту щодо приватизацію вугільної галузі, парламент дозволив приватизацію теплоелектроцентралей. А це означає, що найближчим часом Україна може втратити контроль над стратегічно важливими сегментами економіки країни», - підкреслила народний депутат.

     

    Лідер партії «Україна - Вперед!» переконана, в разі набуття чинності даних законопроектів - енергетична галузь України втратить потенційних інвесторів. «Я закликаю нинішню владу замислитися, яке майбутнє чекає на мільйони громадян в результаті розпродажу енергетичної незалежності. Зростання цін на газ і тепло, деградація соціальної сфери, банкрутство підприємств - зворотня сторона енергетичної залежності. Не чиніть злочин, за який ви будете нести відповідальність - політичну та історичну - перед майбутніми поколіннями українців», - підсумувала Наталія Королевська.

     

    Наємо, пізно ввечері, 12 квітня, Верховна Рада України включила до порядку денного засідання та ухвалила в цілому законопроекти «Про особливості приватизації вугледобувних підприємств» (№ 9412) та «Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації» (№ 9713).

     

    Звертаємо Вашу увагу, що текст новини надається українською та російською мовами.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.