• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінтрансзв’язку та корпорація Інтел домовилися спільно розвивати інформаційні технології в Україні
    Опубликовано: 2005-11-11 09:31:00
    10 листопада, Міністр транспорту та зв’язку України Віктор Бондар підписав Протокол про наміри між Міністерством транспорту та зв’язку України і компанією „Інтел Юкрейн Мікроелектронікс ЛТД”. Від корпорації Intel підпіс під документом поставив віце-президент Крістіан Моралес.
    Сторони домовилися сприяти розвитку інформаційного суспільства в Україні із залученням до цього процесу представників бізнесу, громадськості та урядовців. Важливим напрямком співпраці визнано впровадження загальнонаціональних програм розповсюдження персональних комп’ютерів, їх доступності для всіх громадян, а також надання громадянам електронних послуг і забезпечення доступу до комп’ютерів та Інтернету.
    За словами Міністра, необхідно створювати загальнодержавні інформаційні системи, перш за все, в сферах охорони здоров'я, освіти, науки, культури, навколишнього середовища. „Значно полегшить і розширить доступ до державних інформаційних ресурсів та електронних послуг впровадження технологій беспровідного Інтернету, - сказав Віктор Бондар. - Ми хочемо створити можливість доступу в Інтернет по всій території України для всього населення через інфраструктуру пунктів колективного доступу - в селах, поштових відділеннях, бібліотеках, інтернет-кафе та інших громадських місцях”. Перша система бездротового доступу в Інтернет запрацює вже до кінця листопада ц.р. в аеропорту „Бориспіль”
    Мінтрансзв’язку очікує, що до середини 2006 року Wi-Fi мережею (мобільний доступ в Інтернет з комп’ютера) будуть покриті міста-мільйонники, а згодом цими послугами зможуть користуватися мешканці найвіддаленійших районів країни. „Це буде проривом в інформатизації українського суспільства,” – сказав Міністр. Вільний доступ до Інтернету відкриває для українців будь-які світові інформаційні ресурси, бібліотеки, електронні послуги, розширює межі приватного та бізнес спілкування.
    Найближчим часом має бути затверджена нова Національна таблиця розподілу смуг, яка передбачає конверсію 76% частот. Отримати ліцензію на користування частотами можна буде на відкритому аукціоні. Це дозволить розпочати широке впровадження Wi-Fi технологій.
    В останню декаду листопада ц.р. розпочне роботу Центральний засвідчувальний орган електронного цифрового підпису, головне завдання якого  проводити акредитацію центрів сертифікації ключів. Останні  і комерційні, й державні  будуть надавати громадянам, державним установам, підприємствам послуги електронного цифрового підпису. Маючи власний цифровий підпис громадяни зможуть отримувати державні послуги в електронному режимі. Це - здійснення різних реєстраційних процедур, оформлення тих чи інших документів для подання державним установам, участь у закупівлях товарів, робіт, та послуг за державні кошти, подання статистичної і податкової звітності через Інтернет та інше.
    Довідка. Корпорація Intel є найбільшим в світі виробником мікропроцесорів, а також одним з провідних виробників устаткування для персональних комп'ютерів, комп'ютерних сітей і засобів зв'язку.
    Пресс-служба МТСУ
    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.