• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У ЄС прогнозують менший урожай яблук у зв'язку з погодними умовами
    Опубликовано: 2024-06-26 17:09:52

    Цього року погодні умови в Європі суттєво вплинули на очікуваний врожай фруктів. Незважаючи на те, що до основного збору яблук та груш ще залишається час, вже зараз можна прогнозувати меншу врожайність у цьому сезоні. Про це повідомляє techhoriculture.

    Подібно до минулого року, змінлива та прохолодна погода під час цвітіння сильно позначилася на утворенні плодів. У другій половині квітня також відбулися весняні заморозки, які особливо уражали регіони на північ від Альп, такі як Польща, Східна Німеччина та Австрія. Внаслідок цього яблуневі сади зазнали значних пошкоджень, особливо через раннє розвиток рослин на 2-3 тижні вперед в порівнянні зі звичайним роком.

    Вплив погоди на врожай був помітно менший у країнах Бенілюксу, а також в Північній Німеччині та Південному Тіролі.

    У Польщі, яка є лідером у вирощуванні яблук у ЄС, цього року очікується зменшення обсягів врожаю до 3-3,2 мільйонів тонн, що значно нижче порівняно з попередніми роками.

    За попередніми оцінками, постачання яблук у Європейському союзі в 2024 році ймовірно буде значно нижчим, ніж у попередній сезон, коли було зібрано 11,1 мільйона тонн. Також передбачається погіршення якості плодів через негативний вплив погодних умов на їх формування та зріст.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.