• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прогноз: Світовий урожай соняшнику знизиться
    Опубликовано: 2024-06-10 17:09:55

    Аналітики Міжнародної ради із зерна (IGC) прогнозують, що обсяги світового виробництва соняшнику в сезоні 2024/25 зменшаться до 57,1 млн тонн у порівнянні з 57,4 млн тонн у попередньому сезоні. Ці дані свідчать про незначне зниження врожаю.

    Варто зазначити, що у квітні експерти прогнозували новий урожай на рівні 58,1 млн тонн, однак ці оцінки були знижені. Причиною зниження, як пояснюють аналітики, є те, що навіть при вищій за середню врожайності, скорочення посівних площ не дозволяє досягти попередньо прогнозованих обсягів.

    У різних країнах очікуються різні зміни у валовому зборі соняшнику. Наприклад, у Росії прогнозується зменшення врожаю до 17,2 млн тонн з 17,6 млн тонн у попередньому сезоні. В Україні очікується зниження до 16,2 млн тонн порівняно з 16,5 млн тонн. В Аргентині прогнозують врожай на рівні 3,9 млн тонн, що також є зниженням порівняно з 4 млн тонн минулого сезону. У Китаї врожайність знизиться до 1,6 млн тонн проти 1,7 млн тонн у минулому сезоні. У США прогнозують ще більше зниження - до 0,7 млн тонн з 1 млн тонн.

    Проте є і позитивні тенденції. В Європейському Союзі очікується зростання врожаю соняшнику до 10,7 млн тонн порівняно з 10,2 млн тонн у попередньому сезоні. У Туреччині прогнозується зростання до 1,8 млн тонн з 1,6 млн тонн. В Казахстані врожай може зрости до 1,3 млн тонн порівняно з 1,2 млн тонн минулого сезону.

    Ці зміни в обсягах виробництва соняшнику в різних країнах можуть мати вплив на світовий ринок олійних культур. Зменшення виробництва у ключових країнах-виробниках може призвести до підвищення цін на соняшникову олію та інші продукти переробки.

    Таким чином, аналітики Міжнародної ради із зерна рекомендують уважно стежити за розвитком ситуації на ринку соняшнику, оскільки зміни у врожайності можуть вплинути на глобальні поставки і ціни.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.