• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прогноз урожаю-2024: Мінагрополітики оголосило перші цифри
    Опубликовано: 2024-04-18 12:05:25

    Міністерство політики аграрного сектору та продовольства в Україні вже зробило перші оцінки стосовно врожаю на 2024 рік, і вони не звучать оптимістично. За даними від Мінагрополітики, загальна виробнича кількість зернових та олійних культур оцінюється приблизно в 74 мільйони тонн. Це на 10% менше, ніж у минулому році, коли врожай склав 82 мільйони тонн.

    Прогноз цього року передбачає збільшення обсягів виробництва зернових - близько 52,4 мільйона тонн, і олійних культур - 21,7 мільйона тонн. Це прогнозуються значні зниження порівняно з минулим роком.

    У 2023 році прогнозувалося врожай на 63,5 мільйона тонн, проте погодні умови сприяли збільшенню врожаю, і результат став набагато вищим - 82 мільйони тонн.

    Прогнози Мінагрополітики залишаються попередніми, і вони будуть переглянуті протягом року, особливо з огляду на погодні умови, які можуть суттєво вплинути на вирощування.

    Згідно з прогнозами, цього року в Україні очікується зменшення вирощування пшениці, ячменю та кукурудзи. Щодо олійних культур, передбачається збільшення посівних площ, особливо сої.

    Прогнозована врожайність на 2024 рік для різних культур виглядає наступним чином: пшениця - 19,2 мільйона тонн, ячмінь - 4,9 мільйона тонн, кукурудза - 26,7 мільйона тонн, соя - 5,2 мільйона тонн, соняшник - 12,4 мільйона тонн, ріпак - 4,1 мільйона тонн.

    Прогнозовані посівні площі також показують зміни порівняно з минулим роком. Наприклад, посіви пшениці та ячменю зменшуються, тоді як соя та соняшник очікують збільшення площ.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.