• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на какао збільшуються: вплив на український шоколад
    Опубликовано: 2024-03-08 18:04:20

    Українські кондитери готуються до підвищення цін на шоколад через стрімке зростання цін на головну сировину - какао-боби. Біржові ф'ючерси на какао-боби позавчора перетнули позначку 6600 доларів за тону, і за прогнозами аналітиків, це лише початок. Про це повідомляє видання "Телеграф".

    Світовий ринок какао-бобів зараз переживає нестабільність. З кінця лютого на біржі у Нью-Йорку фіксуються нові рекордні ціни на какао-боби. Наприкінці грудня 2023 року ці боби торгувалися по 4200 доларів за тону, а вже на 5 березня ціна сягнула 6311 доларів. Головними причинами є низький урожай через посуху в Західній Африці, зміни клімату та шкідники.

    Для українських кондитерів це стає серйозним викликом, оскільки до зростання цін на сировину додаються логістичні проблеми через протести польських фермерів. Президент асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк зауважує, що висока конкуренція в сегменті шоколаду змушує виробників бути обережними з підвищенням цін, оскільки це може призвести до втрати частки на ринку.

    Наразі український шоколад можна придбати за ціною навіть 30 гривень (маса - 85 грам), але до літа ціни можуть зрости до 50 гривень, а до кінця року - навіть до 60-70 гривень. Імпортний шоколад преміум-сегмента вже зараз коштує від 100 до 150 гривень за 100-грамову плитку, а до літа може здорожчати ще більше.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.