• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінекономіки разом з KSE запускають проєкт «Безпечне поле» для інновацій у гуманітарному розмінуванні
    Опубликовано: 2024-04-24 12:05:30

    Міністерство економіки України та Київська школа економіки Graduate Business School оголосили про старт нового інноваційного проєкту "Безпечне поле". Ініціатива спрямована на прискорення процесу розмінування територій України та підвищення безпеки в сільськогосподарських регіонах.

    На Першому українському форумі з біометану в Києві, Міністр економіки Юлія Свириденко зазначила, що проєкт спрямований на розробку роботизованих косарок, які допоможуть ефективніше готувати поля до розмінування та зменшити ризики для саперів.

    У Мінекономіки додали, що вже є розробники, які тестують вітчизняні машини для розмінування, а також отримали грант НАТО для удосконалення своїх розробок.

    Заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний підкреслив, що інновації у цій сфері мають велике значення для оптимізації роботи саперів та скорочення часу на підготовку місцевості. Він висловив надію, що українські розробники та виробники зможуть запропонувати конкурентоспроможні рішення, доступніші за іноземні аналоги.

    "Зараз значна частина часу сапера витрачається на підготовку площі до розмінування. Іноземні виробники пропонують рішення, але їхні роботизовані косарки коштують дорого. Ми впевнені, що українські винахідники та виробники зможуть запропонувати ефективні аналоги за більш доступними цінами. І ми готові підтримувати такі проєкти", - зауважив Безкаравайний.

    Реєстрація для участі в хакатоні "Безпечне поле" вже відкрита на сайті KSE Graduate Business School, а крайній термін подачі заявок – 15 травня 2024 року.

    Треба зазначити, що наразі чверть території України забруднена вибухонебезпечними предметами, тому в країні планується створення національного реєстру замінованих територій. Стабілізаційні заходи там починаються саме з розмінування, а процес поділяється на три етапи: бойовий, оперативний і гуманітарний.

    Також цього року в Україні розпочала діяльність Національна асоціація з гуманітарного розмінування, метою якої є якнайшвидше та якісне очищення території України від вибухонебезпечних предметів.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.