• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна: Новий етап розвитку соєвого виробництва
    Опубликовано: 2024-04-26 16:01:50

    Україна вступила в новий етап розвитку соєвого сектора, що стало очевидним після помітного спаду. Соєва культура стає новим фаворитом для українських фермерів, повідомила аналітик компанії "УкрАгроКонсалт" Юлія Гаркавенко під час конференції "BLACK SEA GRAIN. KYIV".

    "Ми передбачаємо збільшення площі під соєю у 2024 році, переважно за рахунок кукурудзи. Крім того, соя почала конкурувати з соняшником, що є досить несподіваним для українського агросектору", - зазначила Гаркавенко.

    Експерти також передбачають зростання темпів переробки сої. Проте наразі обсяги експорту перевищують обсяги переробки.

    За словами аналітика, після різкого зменшення площ під соняшником через воєнні події, спостерігається поступове відновлення цієї культури.

    "Очікуємо зростання площ під пшеницею у 2024 році. Ринок соняшникової олії поступово відновлюється, і ми очікуємо подальшого зниження імпорту нафтосировини та зростання експорту олії", - додала аналітик.

    За даними Міністерства аграрної політики, у сезоні 2024 року передбачається збільшення площ під соєю, а врожай оцінюється на рівні 5,2 мільйона тонн.

    Виробництво соняшникової олії також прогнозується збільшитися і скласти 12,4 мільйона тонн, що менше за показники минулого року, коли зібрали 12,9 мільйона тонн.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.