• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Морква на українському ринку. Аналітики зафіксували зниження цін на 70%
    Опубликовано: 2024-03-01 17:09:30

    Під час поточного тижня в Україні спостерігається падіння цін на моркву, що пов'язане з активними продажами запасів цього коренеплоду зі сховищ. Про це повідомили аналітики EastFruit.

    Українські фермери наразі виставляють на продаж моркву в середньому на 14% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня, що складає 7-10 гривень за кілограм.

    Виробники зауважують, що на ціни моркви впливає збільшення пропозиції на ринку середньої та низької якості продукції. "У зв'язку з теплою зимою якість моркви у невідаповідних умовах зберігання стрімко погіршується, що змушує фермерів продавати наявні запаси. Ті, у кого якісна морква і немає проблем із зберіганням, вважають за краще утримати продажі", - пояснюють аналітики.

    Вартість моркви в Україні наразі в середньому на 72% нижча, ніж наприкінці лютого 2023 року. Більшість учасників ринку не виключають подальшого зниження цін, що пов'язано з низькою торговельною активністю в цьому сегменті.

    За даними звіту, у 2023 році в Україні було побудовано овочесховища на обсяг близько 20 тисяч тонн, з яких 70% призначені для зберігання цибулі, по 15% - моркви та картоплі. У 2024 році планується подвоїти обсяг будівництва овочесховищ.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.