• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Різке зростання цін на тепличні огірки в Україні
    Опубликовано: 2024-07-22 12:03:13

    В Україні спостерігається стрімке зростання цін на тепличні огірки, що стало наслідком завершення першого обороту та реалізації залишків продукції більшістю тепличних комбінатів. Цю інформацію оприлюднили аналітики проекту EastFruit.

    Значна кількість тепличних господарств вже завершила перший цикл вирощування і продажу огірків, що суттєво скоротило пропозицію на ринку. Виробники з цілорічним циклом вирощування підвищили ціни на огірки через стабільний попит.

    На сьогодні тепличні комбінати пропонують огірки за ціною від 25 до 50 грн/кг (0,60-1,21 $/кг), що на 40% вище порівняно з кінцем минулого тижня. Основною причиною підвищення цін стало значне скорочення пропозиції овочів на ринку.

    Багато тепличних комбінатів, які завершили перший оборот, планують розпочати другий не раніше середини серпня, що ще більше підвищує попит на огірки. Високий попит на продукцію також підтримує ціни на високому рівні.

    Ситуацію ускладнює й те, що продукція відкритого ґрунту цього тижня суттєво скоротилася через спекотну і суху погоду по всій Україні. Це додатково впливає на загальний обсяг пропозиції на ринку.

    Середня ціна на тепличні огірки в Україні наразі у 2,5 рази вища, ніж у середині липня 2023 року. Ключові гравці ринку висловлюють сумніви щодо можливості найближчим часом компенсувати нестачу пропозиції за рахунок імпортної продукції через незначні і нестабільні поставки.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.