• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на кавуни в Україні відновлюються після різкого падіння
    Опубликовано: 2024-07-26 17:07:25

    В Україні ціни на кавуни почали знову підніматися після різкого зниження, яке спостерігалося минулого тижня. Як повідомляють аналітики EastFruit, виробники кавунів змогли підвищити відпускні ціни на свою продукцію завдяки скороченню пропозиції з місцевих господарств.

    Причиною скорочення пропозиції стало поєднання високих температур і тривалої посухи, які вже кілька тижнів впливають на більшість регіонів країни. Внаслідок таких умов частина врожаю кавунів загинула в полях, що стало каталізатором для зростання цін.

    На даний момент ціни на кавуни в Україні коливаються в межах 7-15 грн/кг, що в середньому на 23% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Це підвищення вартості є наслідком зменшення пропозиції на ринку.

    Однак експерти ринку вважають, що ця ситуація є тимчасовою. Вони прогнозують, що коли збиральні роботи відновляться, пропозиція кавунів на ринку зросте, що, в свою чергу, призведе до швидкого зниження цін.

    Згідно з повідомленням, якість кавунів у полях погіршилася через сонячні опіки. Це призведе до збільшення відсотка некондиційної продукції, яку фермери будуть намагатися реалізувати якнайшвидше. Крім того, пропозиція баштанних культур на внутрішньому ринку може зрости, оскільки деякі господарства в центральних і західних областях лише починають масове збирання кавунів.

    Незважаючи на нещодавнє подорожчання, кавуни в Україні все ще продаються в середньому на 52% дешевше, ніж у другій половині липня 2023 року. Таким чином, споживачі можуть виграти від нижчих цін, навіть попри нещодавні коливання на ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.