• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кадрові виклики в українському свинарстві: Результати дослідження та перспективи
    Опубликовано: 2023-12-04 12:02:30

    У листопаді цього року Асоціація "Свинарі України" провела обстеження, яке виявило, що кожне друге свиногосподарство в Україні стикається з нагальним дефіцитом кадрів. За даними опитування, яке охопило учасників об’єднання, яке представляє понад 60% промислового поголів’я свиней в країні, виявлено, що брак кадрів впливає не лише на сферу свинарства, а й на всю агропромислову структуру.

    Згідно з результатами анкетування, 26% опитаних свинарських господарств відчувають дефіцит основного виробничого персоналу, такого як технологи, ветеринари та керівники виробничих майданчиків. Також 26% повідомили про дефіцит допоміжних працівників, таких як слюсарі та електрики.

    Додатково, 48% респондентів вказали, що відчувають недостачу персоналу не лише у тваринництві, але й у суміжних галузях, таких як водії, трактористи, механіки та агрономи. Значна частина опитаних (45%) прогнозує подальше погіршення ситуації з дефіцитом кадрів протягом найближчих кількох років.

    Ірина Корольова, менеджер із комунікацій Асоціації "Свинарі України", вказала, що серед основних причин кадрового дефіциту вказують на мобілізацію та брак кандидатів із високим рівнем кваліфікації.

    Нещодавно в Україні відбулася повномасштабна війна, яка суттєво вплинула на тваринницьку галузь. Згідно з Оксаною Юрченко, президенткою Асоціації "Свинарі України", перед війною найбільше промислових свиноферм знаходилися в Київській, Донецькій та Львівській областях. Проте війна призвела до втрат у секторі, а загальні втрати становлять понад 10%, або понад 300 тисяч свиней.

    Попередньо, Україна імпортувала 12% від внутрішнього виробництва промислової свинини та 6% від загального виробництва. Однак з початку війни в Україну було завезено 22 тисячі тонн свинини, що удвічі більше, ніж у той же період 2021 року. З початку 2022 року імпорт свинини в Україну вдвічі зменшився. Основними постачальниками залишаються Данія, Нідерланди, Бельгія та Канада.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.