• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За 3 місяці цього літа Україна експортувала лише 12 тис. тон добрив
    Опубликовано: 2023-09-15 17:34:58

    Для України це вигідний рівень цін, адже газ значно дешевший ніж в Румунії та інших державах ЄС.  Головним обмежувальним фактором є транспортна інфраструктура – добрива конкурують з зерном при експорті. Експорт можливий тільки залізничними шляхами.

    Цікаво, що крім карбаміду Україна постачала КАС. Покупцем була Литва, яка сама багато КАС експортує до нашої держави. Імпорт КАС-32 протягом літа склав 14570 тон, з Литви 1311 тон, розрив ціни склав понад 100 дол. США/т при схожих умовах поставки. Ціна при експорті в серпні склала 244-246 дол. США/т, ДАП-Клайпеда, а при імпорті – 329 дол. США/т, FCA-Литва (ACHEMA).

    Звичайно, проводячи аналогії із експортом зерна до країн ЄС, в таких умовах Литва може розцінювати подібний експорт як демпінг на ринку КАС. Тож до дешевого зерна в списку експорту додалася дешева карбамідно-аміачна суміш. Звісно, що обсяг експорту КАС лише 2600 тон, а імпорту 14500 тон.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.