• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зберігання зернових на елеваторах подорожчало
    Опубликовано: 2023-09-03 11:15:52

    Наразі на елеватори фермери везуть ранні зернові — пшеницю та ячмінь. Водночас якість зернових не дуже хороша. Про це йдеться у блозі «Воїнське ХПП TESSLAGROUP: Головне сподівання сезону — наявність енергоносіїв та відсутність пресу від держави» на Elevatorist.com.

    «Якість пшениці цього року по всій Україні не дуже хороша, багато фуражної, у відсотках десь 50 на 50. Але продовольча пшениця іде третім класом, на межі з фуражем. Пшениця суха, з білком 11,1%. Є трохи фузаріозу, на ранній стадії, це після останніх дощів. Черепашки немає, тут все добре, мабуть, встигли своєчасно обприскати», — розповіла Світлана Замета, начальник лабораторії елеватора «Воїнське ХПП» компанії TESSLAGROUP.

    Поточного сезону на оборотність елеватора на «Воїнському ХПП» не розраховують через ситуації з експортом зернових. Розраховують на надання послуг фермерам — очищення, сушку, зберігання, відвантаження збіжжя. Самі послуги цього МР стали дорожчими.

    «Ціни на зберігання піднялися. Подорожчала електрика та газ, тож тарифи підвищилися. Відповідно у нас здорожчали всі послуги, адже ми залежимо від цін на енергоносії», — зауважив начальник механізованого зерносховища ТОВ «Воїнське ХПП» Олексій Фролов.

    За його словами, потік зерна, що йде на елеватор, цього року менший, ніж раніше. В районі залишається багато замінованих площ, деякі господарства навіть не сіялися.

    «Економіка базується на обороті зерна через елеватор, чим більше зерна, тим краще економіка. Минулий сезон 22/23 ми фактично зберігали, доробляли, відгружали те що залишилось від сезону 21/22, тому відповідно результат незадовільний. Надходження зерна врожаю 22/23 майже не було. На сезон 23/24 теж особливих сподівання немає, тому що ми залежимо від сільгоспвиробництва в регіоні, а воно дуже постраждало в результаті бойових дій. Тож фактично елеватор в Савинцях спонсорується коштом інших підприємств Групи»,— прокоментував ситуацію засновник, співвласник та генеральний директор TESSLAGROUP Ігор Шевченко.

    Також, за його словами, головною допомогою для всього українського бізнесу і для таких зруйнованих підприємств, було б зменшення тиску всіх контролюючих органів включаючи ДПС, ДСНС, та інших.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.