• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єврокомісія ще не прийняла рішення щодо українського агроімпорту після 15 вересня
    Опубликовано: 2023-08-04 16:50:29

    Єврокомісія продовжує переговори з Україною та п’ятьма сусідніми країнами з приводу запобіжних заходів щодо імпорту українського зерна до цих країн. Термін дії обмежень закінчується 15 вересня.

    Про це заявила речниця Єврокомісії з питань торгівлі та сільського господарства Міріам Гарсія Феррер під час брифінгу у четвер у Брюсселі, пише Укрінформ.

    «Зараз трохи передчасно передбачати, що станеться після 15 вересня. Ми можемо сказати, що ми дуже уважно стежимо за ситуацією. Ми перевіряємо цифри імпорту, які публікуються щомісяця… І ми перебуваємо в постійному і регулярному контакті з п'ятьма сусідніми країнами, і ми дійсно намагаємося переконатися, що зможемо вивезти зерно з України і поліпшити транспортну ситуацію, щоб зробити це можливим», — сказала речниця.

    За її словами, рішення наразі шукають в рамках спеціальної координаційної платформи. Вона збиралася вже п'ять разів.

    «На цій координаційній платформі ми маємо Україну, також Молдову, якщо потрібно, і п'ять сусідніх країн, які обговорюють з Європейською комісією, як покращити пропускну здатність «смуг солідарності», — додала Гарсія Феррер.Нагадаємо, Європейська комісія послабила обмеження на імпорт українських агротоварів до п'яти європейських країн та пообіцяла поступово їх скасувати.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.