• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна переглянула у бік збільшення прогнози врожаю зернових та олійних культур
    Опубликовано: 2023-08-07 14:06:16

    Українська зернова асоціація (УЗА) опублікувала оновлену оцінку потенційного врожаю зернових та олійних культур у 2023 році. Нові дані свідчать про можливе збільшення врожаю на 7,8 млн тонн до 76,8 млн тонн. Це на 3 млн тонн більше, ніж минулого року, незважаючи на скорочення посівних площ.

    Оновлені прогнози врожаю вказують на сприятливі погодні умови та кращу врожайність, навіть незважаючи на те, що посівна площа на 2,2 млн га менша, ніж минулого року.

    Згідно з оновленими даними, потенційний експорт зернових та олійних культур у новому 2023/2024 маркетинговому році може сягнути 48 мільйонів тонн. У попередньому маркетинговому році, який завершився 30 червня, експорт склав 58 мільйонів тонн на суму близько $20 мільярдів.

    Оновлені прогнози охоплюють широкий спектр культур. Зокрема, врожай пшениці оцінюється у 20,2 млн тонн, що на 2,3 млн тонн більше, ніж прогнозувалося. Урожай ячменю збільшено до 5,2 млн тонн, а кукурудзи - до 26,9 млн тонн.

    В УЗА зазначають, що в цілому експорт зернових та олійних культур у новому 2023/2024 маркетинговому році можна очікувати на зазначеному рівні, якщо Україна зможе експортувати через свої чорноморські порти, а також якщо логістика альтернативних маршрутів буде покращена та менш затратна.

    Оптимістичний прогноз щодо врожаю зернових та олійних культур в Україні є гарною новиною для країни та світового продовольчого ринку. Збільшення виробництва може позитивно вплинути на світові запаси та стабільність цін на продовольство. Однак необхідно усунути експортні бар'єри, щоб уникнути негативного впливу на світову продовольчу інфляцію та забезпечити стійке зростання виробництва в Україні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.