• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінагрополітики покращило прогноз урожаю в Україні
    Опубликовано: 2023-07-25 18:32:45

    Міністерство аграрної політики України у зв’язку зі сприятливими погодними умовами поліпшило прогноз урожаю у 2023 році приблизно на 4%. Про це у телеефірі заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

    Він зазначив, що загалом міністерство на поточний рік знизило прогноз урожаю відносно минулого року на 10%, але погода внесла корективи.

    «Погода дійсно цього року станом на сьогодні… досить хороша, скажімо так, обережно. І ми вже скоригували в кращий бік цей прогноз: ми думаємо, що падіння буде відсотків на 6 порівняно з минулим роком. Це попередньо, тому що попереду ще кілька місяців», — сказав міністр.

    Сольський уточнив, що вже кілька тижнів триває збирання ріпаку, ячменю та пшениці.

    «Ріпаку буде, як минулого року, можливо, навіть трохи більше. Ячменю — менше, оскільки менше посадили, відсотків на 15-20. І пшениці буде менше, оскільки менше посадили. Сподіваємося компенсувати ярими культурами восени, але не будемо загадувати», — зазначив міністр.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.