• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на українську пшеницю: очікується, що в вересні перевищать рівень $200 за тонну
    Опубликовано: 2023-07-13 16:09:04

    Ціни на українську пшеницю: очікується, що в вересні перевищать рівень $200 за тонну, зазначили аналітики кооперативу "ПУСК", який був створений у рамках Всеукраїнської аграрної ради.

    Згідно з висловленою думкою, хоча у червні 70% експортуваної пшениці складала старий врожай, зараз починає скорочуватись пропозиція зерна. Запаси мінімальні, а новий врожай наразі становить лише 200 тисяч тонн.

    Аналітики вважають, що пшениця найбільше реагує серед усіх сільгоспкультур на новини щодо пролонгації зернового коридору, і політичні новини, пов'язані з можливим виходом Російської Федерації, які набувають актуальності у найближчі тижні, можуть підтримувати ціни на пшеницю на поточних рівнях. За прогнозами, Україна зібрає 14-15 мільйонів тонн пшениці до кінця липня, і на тлі значної пропозиції ціни можуть тимчасово знизитись, але вже у вересні очікується, що вони будуть не нижчими за $200 за тонну.

    Експерти зазначають, що глобальний тренд на ринку пшениці спрямований на підвищення цін. Зібрано буде менше пшениці, але в Україні не буде запасів у розмірі 25 мільйонів тонн, як це було минулого року.

    Зважаючи на прогнози щодо валового збору пшениці, Україні потрібно буде щомісячно експортувати близько 1 мільйона тонн, що дозволяє наявність логістики. Зростання витрат на вирощування пшениці примушує фермерів не продавати зерно за безцінь, адже ціна реалізації на рівні $160 за тонну, як у минулому році, вже не актуальна. Крім того, аграрії не поспішатимуть продавати зерно, поки ціна не перевищить позначку $200 за тонну, таким чином утримуючи продукцію в очікуванні досягнення цінових меж, що перевищують собівартість вирощування, стверджують аналітики.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.