• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прогнозовані ціни на аміачну селітру
    Опубликовано: 2023-07-12 13:03:13

    Прогнозовані ціни на аміачну селітру обговорюються аналітиками, які відзначають зростання купівельної активності в цьому сегменті у червні. Товар повернув собі лідерство по продажам, яке було втрачене в середині весни, і очікується подальше зростання активності після початку жнив.

    Згідно щотижневого звіту Barva Invest, споживачі усвідомлюють, що зниження цін на аміачну селітру перед осінню не очікується. Хоча підвищення цін, запроваджене Остхемом в середині червня, майже не вплинуло на торгівлю. Запаси селітри на заводах вичерпуються, і черги за товаром вже тривають кілька тижнів. Навіть Остхем тимчасово призупинив продажі торговим компаніям наприкінці червня, але вже відновив їх. Проте для сільськогосподарських виробників продажі не були зупинені.

    Рекомендована ціна на селітру від Остхему залишається на рівні 16,5 тис. грн/т, СРТ, а на вапняково-аміачну селітру — 13,4 тис. грн/т, СРТ.

    Польська селітра доступна за ціною 15,3-15,8 тис. грн/т, FCA кордон, проте виробники планують підвищити ціни. Турецька вапняково-аміачна селітра пропонується по 12,9 тис. грн/т, FCA/EXW.

    Аналітики прогнозують стабільність цін на аміачну селітру з можливим невеликим подорожчанням. Виробники можуть спробувати підняти ціни через обмежені запаси і хороший попит. Імпортери збільшуватимуть поставки, хоча в обмежених обсягах. У контексті загального підвищення цін вартість імпортного товару може зрости.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.