• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зростання цін на какао-боби та каву: причини та наслідки
    Опубликовано: 2023-06-28 10:05:27

    Кот-д'Івуар і Гана, які є двома провідними виробниками какао і постачальниками інгредієнтів для шоколаду, повідомили європейським покупцям про значне зростання цін на какао-боби. Причиною цього є нові вимоги Європейського Союзу, які передбачають, що продукція, вирощена для європейського ринку, має відповідати стандартам щодо збереження лісів. Ці нові правила вступають в силу наприкінці цього місяця, а компанії повинні їх виконати до кінця 2024 року.

    За словами головного виконавчого директора Ghana Cocoa Board Джозефа Боахена Айду, виконання нових вимог вимагатиме додаткових витрат, пов'язаних з впровадженням систем відстеження. Ці додаткові витрати, безсумнівно, відображатимуться у вартості продукту.

    "Нам власне в інтересах покращувати та захищати навколишнє середовище, в якому ми вирощуємо какао. Наша система має національну ідентичність та покращену прозорість у секторі какао і дозволяє органам регулювання науково довести місцезнаходження ферм та правдивість заяв про недопустимість використання дитячої праці", - заявив він.

    За даними Bloomberg, ціни на ф'ючерси на какао в Лондоні вже досягли найвищого рівня з 2016 року через страхи, що неблагопринятлива погода може зменшити обсяги поставок. Нестабільність в умовах вирощування какао може спричинити подальше зростання цін на цей важливий сировинний матеріал.

    agrinews.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.