Зростання цін на какао-боби та каву: причини та наслідки

28 июн, 10:05

Кот-д'Івуар і Гана, які є двома провідними виробниками какао і постачальниками інгредієнтів для шоколаду, повідомили європейським покупцям про значне зростання цін на какао-боби. Причиною цього є нові вимоги Європейського Союзу, які передбачають, що продукція, вирощена для європейського ринку, має відповідати стандартам щодо збереження лісів. Ці нові правила вступають в силу наприкінці цього місяця, а компанії повинні їх виконати до кінця 2024 року.

За словами головного виконавчого директора Ghana Cocoa Board Джозефа Боахена Айду, виконання нових вимог вимагатиме додаткових витрат, пов'язаних з впровадженням систем відстеження. Ці додаткові витрати, безсумнівно, відображатимуться у вартості продукту.

"Нам власне в інтересах покращувати та захищати навколишнє середовище, в якому ми вирощуємо какао. Наша система має національну ідентичність та покращену прозорість у секторі какао і дозволяє органам регулювання науково довести місцезнаходження ферм та правдивість заяв про недопустимість використання дитячої праці", - заявив він.

За даними Bloomberg, ціни на ф'ючерси на какао в Лондоні вже досягли найвищого рівня з 2016 року через страхи, що неблагопринятлива погода може зменшити обсяги поставок. Нестабільність в умовах вирощування какао може спричинити подальше зростання цін на цей важливий сировинний матеріал.

agrinews.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/336942.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM