• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через заморозки врожай абрикосів буде набагато менший, ніж минулого року - Укргідрометцентр
    Опубликовано: 2023-06-08 11:07:24

    В Україні рано зацвітаючі плодові дерева - такі, як абрикоси - постраждали через заморозки та грибкові хвороби. Тому врожай абрикосів буде набагато менший, ніж минулого року. Про це журналісту УНН повідомила керівниця відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко.

    Цитата

    «Щодо плодових, то можемо говорити про те, що рано зацвітаючі плодові дерева - такі, як абрикос, - звичайно, постраждали, тому що була велика кількість заморозків, і грибкові хвороби обсіли саме цей вид плодових. Це говорить про те, що врожай абрикосів буде набагато менший, ніж минулого року», - сказала Адаменко.

    Деталі

    Також вона прокоментувала ситуацію з насіннячковими деревами, тобто яблунями, грушами.

    «Що стосується насіннячкових, то тут ситуація краща, але потрібно мати на увазі, що оброблення садів отрутохімікатами від шкідників і грибкових захворювань дороговартісне, й на скільки воно буде здійснено, ми не знаємо. Тому ситуація така, що перспектива є, але все буде залежати від багатьох факторів», - зазначила Адаменко.

    Доповнення

    Адаменко повідомляла, що в Україні цього року погодні умови сприятливі для формування врожаю ранніх зернових.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.