• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В світі рекордно подешевшали зерно, молоко та олія
    Опубликовано: 2023-06-06 17:04:33

    Зафіксовано найбільше за два роки зниження базового індексу світових цін на продовольство, що сталося у травні 2023 року. Про це повідомили у Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН, пише agronews.ua.

    Базовий індекс міжнародних цін на продовольчі товари знизився в травні на тлі значного падіння котирувань на більшість зернових, рослинних олій і молочних продуктів. Індекс продовольчих цін, що відстежує щомісячні зміни міжнародних цін на продовольчі товари, у травні впав на 2,6%, порівняно з квітнем.

    Індекс цін на зернові знизився на 4,8% порівняно з попереднім місяцем, що спричинено падінням світових котирувань кукурудзи на 9,8% через сприятливі перспективи виробництва разом із слабким імпортним попитом.

    Світові ціни на пшеницю впали на 3,5%, відображаючи зростання пропозиції та розширення зернової угоди. Навпаки, міжнародні ціни на рис у травні продовжували зростати, що підтримувалося закупівлями в Азії та скороченням поставок у деяких країнах-експортерах.

    Індекс цін на рослинну олію впав на 8,7 відсотка в травні, що в середньому на 48,2% нижче рівня минулого року. Міжнародні ціни на пальмову олію помітно впали з квітня, оскільки тривалі слабкі глобальні імпортні закупівлі збіглися зі зростанням виробництва в основних країнах-виробниках.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.