• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шкідники під контролем: обираємо інсектицид для широкого спектра культур
    Опубликовано: 2023-05-24 14:03:25

    Потепління у травні та утримання стабільно підвищених температур вплинули на фітосанітарну ситуацію в агрофітоценозах. Такі умови створили сприятливі умови для розвитку та поширення в посівах зернових культур, а також недавно посіяних соняшника та сої комплексу небезпечних шкідників. Тому аграрії мають ретельно стежити за чисельністю шкідників і за перевищення їх рівня ЕПШ застосовувати інсектициди, нагадують фахівці компанії Ukravit.

    «Поточні погодні умови разом із перспективою подальшого підвищення середньодобових температур сприяють живленню, розмноженню та масовому поширенню небезпечних шкідників сільськогосподарських культур, – зазначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. – За такої ситуації вже скоро посівам зернових культур загрожуватимуть попелиці, трипси, клоп шкідлива черепашка, хлібні жуки, злакові мухи; особливу небезпеку весняне покоління злакових мух становитиме для ярих зернових. На молоді рослини соняшника спочатку «чатуватимуть» ґрунтові шкідники, які контролюються інсектицидними протруйниками, а надалі – довгоносики, клопи, попелиці, види совок. Щодо сої, то після завершення дії інсектицидних протруйників її необхідно буде боронити від попелиць, трипсів, довгоносиків, клопів тощо. У протилежному випадку шкідники здатні нанести посівам значну шкоду – фізичні пошкодження, зменшення густоти стояння, погіршення загального росту та розвитку. В підсумку це негативно вплине на майбутній врожай».

    Тому для контролю поширених шкідників озимих і ярих зернових культур, а також соняшника та сої Олександр рекомендує застосувати контактно-системний інсектицид Венон (клотіанідин, 200 г/л + альфа-циперметрин, 100 г/л). Клотіанідин у його складі блокує постсинаптичні холінергічні рецептори, викликаючи надмірне перезбудження нервових клітин, а альфа-циперметринм – порушує проникність клітинних мембран і виступає інгібітором натрієвих каналів, внаслідок чого відбувається надлишкове виділення ацетилхоліну під час проходження нервових імпульсів через синаптичний ланцюжок, і шкідник гине через сильне нервове перезбудження.

    Композиція діючих речовин препарату забезпечує швидкий «нокаут»-ефект і тривалий період захисної дії проти комплексу сисних та листогризучих шкідників (у тому числі стійких до піретроїдів) і попереджує появу у них резистентності. В посівах зернових культур Венон ефективно контролює клопа шкідливу черепашку, попелиць, трипсів, хлібних жуків, злакових мух. Застосований в посівах соняшника, він швидко та ефективно справляється з видами совок, довгоносиками, клопами і попелицями. На сої інсектицид застосовується проти попелиць, трипсів, соєвої плодожерки, чортополохівки, совок. Таким чином, провівши своєчасну обробку цим інсектицидом, можливо захистити широкий спектр культур від комплексу небезпечних шкідників.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.