• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польський ринок для українського збіжжя закритий на 100% — трейдер
    Опубликовано: 2023-05-05 14:10:52

    Польський ринок для українського збіжжя закритий на 100% — трейдер

    На сьогодні польський ринок для української сільгосппродукції закритий на сто відсотків, а до українських експортерів відношення як до злочинців, які торгують наркотиками. Про це розповів засновник трейдингової компанії «Агроойлтрейд» (AGROOILTRADE OÜ) Сергій Орловський в інтерв’ю «Зерно під конвоєм. До українських експортерів відношення як до злочинців, які торгують наркотиками — Сергій Орловський» на Latifundist.com.

    «Зброю зараз возять не під таким конвоєм, як українське зерно. До нас, українських експортерів, відношення як до злочинців, які торгують наркотиками. А насправді всі заборони — це суто політичне явище. Адже ми не травили людей, а працювали в конкурентному середовищі», — зазначив трейдер.

    За його словами, український експорт у Західну Європу потягами зараз взагалі заморожений.

    «Потяги транзитом можуть йти тільки по вузькій колії. З широкої на вузьку колію потрібно перевантажувати, а митно-ліцензійних зон немає. Настільки все зробили для того, щоб ми не везли! І виходить, що українське зерно заборонене взагалі, а російському і білоруському «зелене» світло в ЄС. Я навіть можу сою з Бразилії та Аргентини привезти і продати в Польщі. А з України не можу», — пояснив Сергій Орловський.

    За його словами, транзит збіжжя дозволили, але процедуру розмитнення ніхто не прописав.

    «В тих, хто працює з портами — все добре. Ті, хто займався експортом у треті країни Євросоюзу — теж практично нічого не змінилося. Вони йдуть в порт, а там митно-ліцензійні склади і можливість завантажити судна в режимі транзиту. У таких компаній як наша, які працювали з кінцевими споживачами в ЄС, зокрема, з польськими і німецькими покупцями, тепер великі проблеми, бо багато невідомих з’явилося», — розповів трейдер.

    Він додав, що відносно Польщі у компанії величезні збитки щодо невиконання контрактів. На сьогодні польський ринок для українського збіжжя закритий на сто відсотків. Вони навіть не можуть його купити в Чехії та Німеччині, бо воно українського походження.

    Водночас трейдер впевнений, що найближчим часом Польща дозволить імпорт української сої та шроту, бо зараз там із цими продуктами просто катастрофа.

    «Я зустрічався з польськими виробниками кормів, то вони говорять, що на ринку ніде взяти білок. Вони не знають, що робити. Так, якусь частину шроту ми поставляли, але ж він не лежить вільно на ринку. Та і ціни в рази підскочили. Тому зараз ведуться перемовини, щоб шрот і сою дозволили ввозити з України», — додав Сергій Орловський

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.