• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії планують зібрати близько 64 млн т нового врожаю
    Опубликовано: 2023-05-01 16:34:18

    Українські сільгоспвиробники вже засіяли більше 1 млн га ярих культур. Зерновими і зернобобовими планується засіяти 5,5 млн га, що на 5% менше, ніж минулого року. Про це заявив голова парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду на сторінці комітету у Facebook, пише agronews.ua.

    Він зазначив, що аграрії можуть зібрати на 10% менше продукції, ніж минулого року.

    «Орієнтовно за прогнозами аграрії можуть зібрати близько 64 млн т зернових та олійних культур. Одна з причин зменшення — несприятливі погодні умови під час проведення посівної», — повідомив Олександр Гайду.

    Експерти відзначають, що значні опади, відсутність сонячних днів та зниження температури повітря в другій половині квітня призвели до перезволоження ґрунту. Це затримало проведення польових робіт.

    «Сподіваємось, що надалі погодні умови сприятимуть проведенню сівби, відповідно показники врожаю будуть тільки зростати. Адже українські аграрії забезпечують продовольством близько 400 млн людей у світі, і від них зокрема залежить питання забезпечення продовольчої безпеки», — додав голова парламентського комітету.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.