• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виробники знизять ціни на карбамід через його високу вартість відносно інших добрив — Barva Invest
    Опубликовано: 2023-04-21 15:06:04

    Виробники знизять ціни на карбамід через його високу вартість відносно інших добрив — Barva Invest

    Карбамід став єдиним азотним добривом, на яке Остхем не знижував ціни в останні тижні. В той час як наприкінці березня ціна на КАС була знижена на 34%, а на селітру наприкінці минулого тижня на 30%, вартість карбаміду від Остхема не змінюється ще з 2 березня, коли ціна продукту була зменшена на 9%.

    Про це йдеться в щотижневому звіті Barva Invest, пише Latifundist.com.

    «Як наслідок, карбамід наразі є найдорожчим азотним добривом, що дуже нетипово для українського ринку. Попит ще зберігається, однак через завищену вартість закупівлі карбаміду скоротяться. Тому варто очікувати зниження цін вже найближчим часом і навряд чи рівень зниження ціни на карбамід буде суттєво відрізнятися від селітри та КАС», — зазначають аналітики.

    Поки що рекомендована ціна на карбамід від Остхема залишається на рівні 29 тис. грн/т, СРТ. Останній раз подібний рівень цін на селітру та КАС спостерігався в середині жовтня 2021 року. На той момент вартість карбаміду складала 24,5-25 тис. грн/т. Черкаський «Азот» залишається єдиним виробником карбаміду в країні. При цьому велика частка йде не в товарний продукт, а в подальшу переробку для виробництва КАС.

    Ціни на карбамід від інших виробників:

    • Укртрансліт (офіційний представник ДніпроАзоту) — 29 тис. грн/т. Компанія пропонує до продажу узбецький карбамід. Український товар вже продавався по 26,5 тис. грн/т на складах. В очікуванні зниження цін імпортери скоротили закупівлі. Наразі невідомо на скільки Остхем знизить ціну і поки що контрактування призупинилося, навіть якщо покупцям пропонують серйозні знижки.
    • Туркменський гранульований карбамід подешевшав до 25,7-26 тис. грн/т, FCA Ізмаїл.
    • Карбамід з Єгипту пропонувався на складах по 26,7-29,3 тис. грн/т.
    • Товар з Азербайджану продавався по 25,9-26,6 тис. грн/т в портах. На третю декаду квітня ціна на 400-500 грн нижча.
    • Польський карбамід — 27 тис. грн/т, СРТ, з інгібітором уреази 28,5 тис. грн/т, СРТ.

    Аналітики прогнозують зниження цін. Попит найближчим часом залишатиметься досить високим, однак буде куплятися товар, який вже є в наявності, а закупівлі продукту з поставкою на більш пізній термін помітно скоротяться. Через високу вартість відносно селітри та КАС виробники підуть на зниження цін на карбамід для активізації продажів коли сезон піде на спад.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.