• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В ЄС очікують зниження врожаю через посуху другий рік поспіль
    Опубликовано: 2023-04-18 11:02:00

    Через несприятливі погодні умови в країнах ЄС затримують посівну кампанію, також фіксують псування посівів. Це створює загрозу подальшого зростання цін на продукти харчування.

    Про це повідомляє агентство Bloomberg.

    Зокрема, посуху фіксують на 60% сільської місцевості в Іспанії, погодні умови також погіршуються в Португалії.

    "Зараз ґрунт занадто сухий. Чим більше ми будемо чекати, тим менше врожаю ми отримаємо. Ми ризикуємо опинитися в драматичній ситуації через кілька тижнів", — розповів власник італійської фермерської групи Confagricoltura Массіміліано Джіансанті.

    За його словами, цьогорічна посуха може вдарити по весняному врожаю продовольчої продукції, зокрема, томатів та фруктів — галузі з річним обсягом продажів у 20 мільярдів євро і майже 8 мільярдів євро експорту. Аграрії також очікують, що виробництво сої та кукурудзи також буде під загрозою, що призведе до зростання витрат для виробників м’яса та птиці.

    Водночас опади в березні та квітні в деяких країнах ЄС покращили стан посівів, тому аграрії прогнозують зростання виробництва зерна на 8% порівняно з минулим роком.

    Нагадаємо, нещодавно уряд Франції заявив про найбільш посушливу в історії країни зиму і, як наслідок, чекає посуху влітку. Через це в країні збиралися запровадити обмеження на воду.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.