• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні очікують дефіцит вівса
    Опубликовано: 2023-04-05 15:08:51

    У виробників круп є певні побоювання щодо зменшення агровиробництва. Для них головна культура — овес, який вирощується в регіонах, постраждалих від окупації чи бойових дій. Тож, скоріше за все, з ним будуть певні питання. Про це AgroPortal.ua розповів співзасновник ТОВ «ТЕРРА» Олександр Ясинський, пише agronews.ua.

    Минулого року у нас були тільки проблеми з вівсом, оскільки ця культура у нашому регіоні не дуже агротехнічно виробляється. Її сіють у Сумській, Чернігівській областях, північних районах Харківщини, а там якраз була окупація. Добре, що в нас були певні запаси сировини. Ми свій транспорт відправляли по всій країні шукати овес, а іншу сировину наші фермери привозили нам самі. Тому ось такими діями, логістичною постановкою вирішили це питання.

    За словами Олександра Ясинського, компанія «ТЕРРА» вже 25 років працює на цьому ринку і має розгалужену мережу постачальників з тисячів фермерів. Тому великої проблеми з сировиною на підприємстві немає і не було.

    «Минулого року порти були спочатку закриті, кордони з Європою на дуже великій відстані, були проблеми з паливом, і тому доставка до кордонів для фермерів була дуже дорогою, і вони ніяк не могли продати продукцію в інші напрямки, тож звертались до нас», — зазначає Олександр Ясинський.

    Він додав, що нині компанія з агропідприємствами проводить перемовини та тримає на контролі питання посівів.

    «Наші партнери діляться своїми планами, а ми рахуємо баланс сировини, яка можлива, і плануємо, де її брати, плануємо виробництво, логістику вибудовуємо правильно, тож усе робиться і рахується наперед», — розповідає Олександр Ясинський.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.