• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерти розповіли, як розпізнати дефіцит фосфору в озимих культурах
    Опубликовано: 2023-04-02 12:06:51

    Експерти розповіли, як розпізнати дефіцит фосфору в озимих культурах

    Зовнішнім симптомом фосфорного голодування озимих культур є синювато-зелене забарвлення листя нерідко з пурпуровим або бронзовим відтінком, що пов'язано з накопиченням антоціанів. При цьому листя стає дрібним і вужчим, припиняється ріст клітин і тканин, може затримуватися перехід до репродуктивної фази розвитку рослин.

    Про це розповіли експерти компанії НВК «Квадрат» Сергій Полянчиков та Ольга Капітанська в матеріалі «Подбайте про розвиток озимих культур після відновлення вегетації» на SuperAgronom.com.

    «При дефіциті фосфору відбувається уповільнення кущіння і росту кореневої системи. Порушуються енергетичній, вуглеводний обмін та процеси дихання, сповільнюється фотосинтез, рослини слабшають і відстають у рості. Фосфор відіграє також важливу роль в обміні азотистих речовин, тож при його нестачі порушується синтез білка і зменшується його вміст в рослині», — розповідають фахівці.

    Для нормального розвитку рослин озимих пшениці і ріпаку важливо забезпечити безперебійне азотне живлення, але також важливо дотримуватися правильного співвідношення азот-фосфор. Азот традиційно вноситься або по мерзлоталому ґрунту, або прикореневим способом і його вміст у прикореневій зоні після внесення досить високий. 

    Експерти зазначають, що при проведенні першого листкового підживлення озимої пшениці, бакова суміш повинна містити фосфор, що сприятиме інтенсивному відростанню кореневої системи. Для цієї мети ефективним є використання препарату Квантум ФІТОФОС (25% фосфору та 25% калію) в нормі 1,0-2,0 л /га. 

    Нагадаємо, компанія «КВАДРАТ» відкрила новий завод, на якому вироблятиме преміальні рідкі стартові добрива Квантум Діафан ACTion та лінійку добрив для позакореневого живлення TM Quantum.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.