• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Знайдено регіони, які мають зупинити подорожчання цибулі
    Опубликовано: 2023-03-20 18:01:12

    Через війну на родючому півдні на овоч виник дефіцит і ціни «попрямували у космос». Цього року на Херсонщині не сіятимуть городню цибулю. Причина – заміновані поля. Сіяти цибулю замість Херсонської області планують на Одещині та Кіровоградщині.

    Як передає «ПроАгро Груп», про це розповів нардеп, член комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук у коментарі «Новини.LIVE».

    «У Херсонській області, на жаль, більшість територій заміновані, поля побиті снарядами, потрібен час для розмінування. Але цибулю, кавуни та дині сіятиме Одеський регіон, частина Кіровоградської області», – повідомив нардеп.

    А от червоний буряк, моркву та картоплю садитимуть у Центральній та Західній Україні. За словами нардепа, цього року багато малих господарств збільшують свої площі саме під овочі, щоб не було дефіциту та імпорту. Бо імпорт підвищує ціну, саме зараз вона зависока на цибулю.

    До повномасштабної війни 35% української цибулі надходило з Херсонської області. Але через війну регіон замінований і на роки випав із продуктивної аграрної діяльності.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.