• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Виробництво озимої пшениці може суттєво скоротитися
    Опубликовано: 2023-02-24 15:05:12

    Валове виробництво озимої пшениці як основної зернової культури може зменшитися на 15-20%, а якщо вилучити окуповані території, то й на всі 30%. Таким прогнозом поділився Олександр Захарчук, доктор економічних наук, професор, завідувач відділу інвестиційного та матеріально-технічного забезпечення ННЦ «Інститут аграрної економіки» в жуналі The Ukrainian Farmer, пише agronews.ua.

    За його словами, через подорожчання основних ресурсів аграріям цьогоріч доведеться йти на спрощення технології вирощування: переважна більшість господарств уже торік зменшили внесення мінеральних добрив на 30-50%, а є й такі, що не внсили їх зовсім.

    Відтак, середня врожайність озимої пшениці становитиме в найкращому разі 35-40 ц/га проти торішніх 45-50 ц/га.

    «Виходом із цієї ситуації могли б бути рішення за такими напрямами: подальше розблокування чорноморських портів, збільшення пропускної спроможності залізниці й поступова переорієнтація аграрного сектору на переробку та розвиток тваринництва. Однак для цього знадобляться значні інвестиційні ресурси протягом наступних 2-3 років», – зазначив Олесандр Захарчук.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.