• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ТАС Агро у 5 разів скоротив експорт через війну
    Опубликовано: 2023-02-09 10:09:24

    ТАС Агро у 5 разів скоротив експорт через війну

    До війни «ТАС Агро» щомісяця експортував до 60 тис. т агропродукції. Після початку повномасштабного вторгнення ці обсяги скоротились в 5 разів.

    Про це розповів генеральний директор «ТАС-Агро» Валерій Новіцький в інтерв’ю для Latifundist.com

    За його словами, у компанії намагалася диверсифікувати логістичні маршрути, пробували експортувати врожай через Дунай, автомобільним транспортом, залізницею. Всього двічі змінювали маршрути експорту зерна.

    «‎‎Частина маршрутів виявилася дуже затратними, тому ми знаходили інші варіанти та чекали відкриття портів і врегулювання ціни на внутрішньому ринку. Гарним показником було те, що зрештою вийшли на прямі продажі», — зауважив керівник.

    Гендиректор розповів, що «ТАС Агро» підписав договір перевалки з портовим терміналом в Одесі, для продажу на FOB, створивши додатковий прибуток. 

    «‎Поки відвантажуємось на FOB, але вже готові йти і на CIF. Стримує тільки одне — військові дії, ризик потрапити на демереджі і т.д. Як тільки ситуація буде стабільною, однозначно підемо далі»‎, — акцентував Валерій Новіцький. 

    Відзначається, що «ТАС Агро» вперше у своїй історії вдалось завантажите судно власним зерном, та експортувати його «зерновим коридором». У цьому році компанія відправила вже чотири судна, останнє на 27 тис. т продали на Китай.

    Нагадаємо, «ТАС Агро» планує збільшити площі під кукурудзою до 30%.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.