• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінекономіки очікує на врожай зернових у 2023 році 49,5 млн. тонн
    Опубликовано: 2023-02-11 15:09:25

    Урожай зернових в Україні в 2023 році, за прогнозом Міністерства економіки, сягне близько 49,5 млн. тонн, що краще за оцінку Національного банку України (НБУ) у 46 млн. тонн.

    Про це повідомив перший заступник міністра Денис Кудін агентству «Інтерфакс-Україна», передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Itta.info.

    Він зазначив, що в нинішній ситуації Мінекономіки не вбачає необхідності вдаватися до якихось заборон чи квот на експорт агропродукції, але водночас зберігатиме ліцензування окремих її видів.

    «Через ліцензування ми отримуємо інформацію про обсяг, який вивозять, і якщо ми побачимо, що баланс не сходитиметься, що у нас внутрішнє споживання ризикує бути незабезпеченим, ми тоді залишаємо за собою право обмежувати експорт», – пояснив він.

    За даними Мінагрополітики, українські аграрії на 27 січня 2023 року зібрали 52,6 млн. тонн зернових та зернобобових культур, з них 25,2 млн. тонн кукурудзи.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.