• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрії скорочуватимуть використання добрив і замінятимуть культури на менш вибагливі до живлення — думка
    Опубликовано: 2023-01-10 17:55:47

    Аграрії скорочуватимуть використання добрив і замінятимуть культури на менш вибагливі до живлення — думка

    Ціни на добрива можуть знизитися на фоні падіння ціни на газ. Однак попри це, використання добрив у агросекторі буде знижуватися. Таку думку висловив головний редактор Kurkul.com Микола Сирота у своїй колонці «Ціни на зерно, пальне та ресурси — чого чекати фермеру у 2023 році».

    «Уже зараз помітно, що темпи закупки міндобрив значно відстають від середньорічних і більшість фермерів відкладають це питання на весну. Причина одна — відсутність обігових коштів. Минулий сезон для багатьох був збитковим, фінансові «подушки безпеки», якщо й були в когось — вже вичерпуються. Тому добрива використовуватимуться обмежено, а культури, що потребують значного живлення, замінятимуться менш вибагливими», — зауважує Микола Сирота.

    Нижчий рівень забезпечення добривами виправдовуватиме відхід від преміальних гібридів та брендів, адже вони не зможуть розкрити свій потенціал на 100%. 

    На думку Миколи Сироти, слід очікувати розширення площ під соєю. Оскільки вона є обов’язковим компонентом більшості комбікормів для худоби та птиці, тому попит на неї на внутрішньому ринку буде підтримуватись. У фаворитах буде і озимий ріпак.

    «По-перше, навіть попри окупацію частини країни, площі посівів під ним не зменшились, а по-друге, попит на зерно ріпаку буде стабільним, адже традиційний покупець — країни ЄС, де зростатиме використання біодизеля на заміну традиційних видів пального», — відмічає головний редактор Kurkul.com.

    Нагадаємо, у світі знижуються ціни на мінеральні добрива через відмову аграріїв їх купувати за завищеними цінами.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.