• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Війна в Україні створила багато проблем для єгипетських експортерів цитрусових
    Опубликовано: 2022-12-17 13:20:26

    Війна в Україні створила багато проблем для єгипетських експортерів цитрусових

    Єгипетська цитрусова промисловість серйозно постраждала від війни, розв’язаної росією в Україні. На експорт цитрусових відразу ж вплинули тривожна логістична ситуація під час експорту до росії й отримання оплати за поставлену продукцію.

    Перед початком російсько-української війни плодоовочева галузь вже зіткнулася з низкою проблем, пише EastFruit з посиланням на FreshPlaza. «Найголовніше, що з моменту спалаху Covid-19 у 2020 році сектор зіткнувся з логістичними проблемами, такими як брак контейнерів, збільшення вартості доставки та затримки з доставкою. Ці проблеми й досі впливають на галузь, — пояснює один єгипетський торговець цитрусовими. — Тепер через війну все стало ще гірше, і плани зростання таких компаній, як наша, стали нереальною мрією, а економічні наслідки стали серйознішими для всієї країни. Враховуючи той факт, що росія є найбільшим імпортером єгипетських цитрусових вартістю близько $200 млн, і що і росія, і Україна поглинають майже 20% нашого виробництва, легко уявити, наскільки серйозним є цей вплив».

    Є багато невизначеностей при експорті продукції до росії або України, стверджує інший експортер цитрусових: «З початком війни та міжнародними санкціями, накладеними на росію, доставка фруктів та овочів до росії або України стала для нас ризикованою. Це стосується більшості експортерів. Ви опускаєте свій вантаж у воду і не можете бути впевнені, дійде він до місця призначення чи ні.І навіть якщо вам пощастить і до доставки все піде гладко, ризик не отримати свої гроші. Платежі не завжди гарантовані через санкції щодо російської фінансової системи. Вартість доставки та страхування знову збільшилася, а це означає, що товари іноді надто дорогі, щоб залишати прибуток».

    На тлі складного сезону цитрусових для єгипетських торговців, інші країни, такі як Туреччина, могли б скористатися перевагою, що склалася: «Конкуренція єгипетських цитрусових з марокканськими й турецькими є традиційною, і кожен намагається поліпшити якість і знизити собівартість, оскільки це основні інструменти в конкурентній боротьбі. Однак я вважаю, що наш апельсин має своїх шанувальників і споживачів, які не стали б легко замінювати його апельсинами будь-якого іншого походження. Проте, найбільшу перевагу від ситуації в Україні отримає турецький цитрус. Турецька продукція зможе заповнити нестачу свіжих фруктів у росії та Україні, зумовлену як географічним чинником, так і політикою», — пояснює один із єгипетських експортерів.

    Розв’язанням проблеми буде експорт продукції на різні ринки. Щодо цього єгипетським експортерам цитрусових пощастило, оскільки для єгипетської продукції відкрилися кілька ринків. Війна є серйозною і невідкладною проблемою, але Єгипет може пом’якшити короткострокові потрясіння для експорту цитрусових шляхом продуманої фіскальної політики та наполегливих зусиль у співпраці з іншими великими споживачами.Відкриваються нові та перспективні ринки, такі як Бразилія, Філіппіни, Японія, Канада та, можливо, Нова Зеландія та Південна Корея.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.