• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фрахтові ставки для панамаксів, супрамаксів і хендісайзів продовжують знижуватись — думка
    Опубликовано: 2022-12-10 11:44:46

    Фрахтові ставки для панамаксів, супрамаксів і хендісайзів продовжують знижуватись — думка

    У листопаді 2022 р. в цілому тривало погіршення тону фрахтової кон'юнктури на ринку балкерного тоннажу.

    Про це повідомив фрахтовий оглядач Валерій Войніченко, пише «‎АПК-Інформ».‎ 

    Єдиним втішним моментом, на думку фахівця є те, що зниження фрахтових ставок для панамаксів, супрамаксів і хендісайзів було досить плавним і не носило обвального характеру.

    «Балтійський фрахтовий індекс суховантажного тоннажу (БФІ), що становив на початку листопада 1377 пунктів, завершив місяць на позначці в 1355 пунктів, показавши зниження лише на 22 пункти, або 1,6%. Зате в порівнянні з жовтнем середній рівень БФІ знизився на 516 пунктів, або 28,5%», — зауважив експерт.

    Разом з тим наголошується, що основну підтримку БФІ в листопаді надали балкери кейпсайз, для яких індекс BCI не тільки не знизився, але навіть додав 255 пунктів, або 18,4%, завершивши місяць на рівні в 1643 пункти.

    Проте середнє значення індексу BCI в листопаді склало лише 1399 пунктів, показавши відставання від жовтневого показника на 718 пунктів, або 33,9%. Причина у високій волатильності індексу BCI (53%), що опускався в листопаді до 1092 пунктів, підсумував фахівець.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.