• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні пакуватимуть продукти згідно європейських стандартів
    Опубликовано: 2022-11-08 12:46:35

    В Україні пакуватимуть продукти згідно європейських стандартів

    Верховна Рада 3 листопада ухвалила в другому читанні Закон України “Про матеріали і предмети, що призначені для контакту з харчовими продуктами”. За відповідний законопроєкт у другому читанні проголосували 306 народних депутатів.

    Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

    Зазначається, що реалізація закону дозволить встановити єдині правила у сфері виробництва, обігу та використання матеріалів й предметів, які безпосередньо або опосередковано контактують з харчовими продуктами.

    “Основна мета цього документу – комплексно врегулювати питання безпечності матеріалів і предметів, що контактують з харчовими продуктами, адже йдеться про здоров’я людей. Нам важливо було підготувати редакцію цього закону на основі вимог понад 10-ти актів Європейського Союзу, і тим самим створити законодавче підґрунтя для подальшої реалізації Угоди про асоціацію з ЄС”, – зазначив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

    У документі йдеться про такі матеріали і предмети, як папір та картон, пластик, друкарські фарби, регенеровану целюлозу, силікон, текстиль, лаки і покриття, віск, деревину, клеї, кераміку, корок, гуму, скло, іонообмінні смоли, метали і їх сплави, активні та інтелектуальні матеріали і предмети, а також інші.

    Серед основних новацій регулювання:

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.