• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні стартував проєкт «‎Дунайський зерновий шлях»‎
    Опубликовано: 2022-11-02 08:11:05

    В Україні стартував проєкт «‎Дунайський зерновий шлях»‎

    Українське Дунайське пароплавство» (УДП) відреагувало на вихід росії з угоди про «зерновий коридор» запуском проєкту «Дунайський зерновий шлях».

    Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко у Facebook.

    За його словами, ще влітку у компанії допускали, що рф може в будь-який момент спробувати зірвати «Зернову ініціативу». Тому наполегливо і системно розвивали проєкт «Дунайський зерновий шлях». Зокрема, УДП інвестувало у створення власної перевалки зернових. 

    «Ми також домовилися з нашими румунськими партнерами — групою компаній TTS — про більш швидку та ефективну схему перевалки у порту Констанци. Наш «Дунайський зерновий шлях» вже починає працювати‎», — зазначив Москаленко.

    За його словами, йдеться про безпечну й гарантовану доставку аграрної продукції з річкового порту одразу на морське судно великого тоннажу. Увесь логістичний ланцюжок здійснюється і контролюється УДП.

    Гендиректор УДП уточнив, що за рахунок більш швидкого процесу завантаження і розвантаження середній час обороту каравану скоротиться приблизно на 30%. 

    Зазначається, що важлива складова проєкту — оснащення суден системами онлайн контролю, відеоспостереження та збільшення кількості судноводіїв в екіпажі. Це значно підвищує ефективність роботи флоту. За прогнозами експертів УДП, у майбутньому баржевий караван зможе здійснювати до двох рейсів на місяць.

    Додається, що на другому етапі реалізації проєкту «Дунайський зерновий шлях» передбачається будівництво нових барж, адже пароплавство фактично вичерпало можливість збільшення «тоннажу». Крім того, вже незабаром починається модернізація тяги — капітальний ремонт самохідного флоту з заміною двигунів.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.