• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європейські фермери попереджають про дефіцит тепличних овочів
    Опубликовано: 2022-09-27 14:05:20

    По всій північній і західній Європі виробники овочів розмірковують над тим, щоб припинити свою діяльність через фінансовий удар від енергетичної кризи в Європі, що ще більше загрожує постачанню продовольства. Повідомляє Reuters.

    Підвищення цін на електроенергію та газ вплине на культури, які вирощуються взимку в теплицях з опаленням, такі як помідори, перець і огірки, а також на ті, які потрібно зберігати в холоді — яблука, цибуля та ендивій (салатний цикорій).

    Так, європейські фермери попереджають про дефіцит. Очікуваний удар по виробництву та стрибок цін означає, що супермаркети можуть переключитися на закупівлю товарів із тепліших країн, таких як Марокко, Туреччина, Туніс та Єгипет.

    За словами фермерів, зростання цін на газ є найбільшою витратою, з якою стикаються фермери, які вирощують овочі в теплицях. Тим часом двоє французьких фермерів, які поновлювали свої контракти на електроенергію на 2023 рік, заявили, що їхні ціни більш ніж у 10 разів перевищують ціни 2021 року.

    Фермери не просто борються зі зростанням цін на енергоносії. Вартість добрив, упаковки та транспортування зростає та ставить під загрозу маржу.

    «Ми стикаємося зі збільшенням загальних витрат на виробництво приблизно на 30%», — сказав Йоганнес Гросс, заступник менеджера з продажу німецького кооперативу Reichenau-Gemüse, теплиці якого займають близько 60 га.

    За його словами, на енергію припадає десь від половини до двох третин цих додаткових витрат.

    «Деякі колеги думають залишити свої теплиці порожніми, щоб витрати були якомога меншими. Ніхто не знає, що буде наступного року», — додав він.
     
    Інф. kurkul.com 

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.