• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінсільгосп США підвищив прогноз виробництва пшениці й кукурудзи в Україні
    Опубликовано: 2022-09-18 14:08:22

    Мінсільгосп США у своєму оновленому вересневому прогнозі виробництва і балансу основних зернових культур у світі на 2022/23 МР значно підвищив оцінку обсягів цьогорічного врожаю пшениці і кукурудзи в Україні, повідомляє «ПроАгро Груп».

    Зокрема, прогноз врожаю пшениці для нашої країни підвищений порівняно з серпневим звітом на 1 млн. тонн – до 20,5 млн. тонн. Однак прогноз експорту зернової у поточному маркетинговому році американські урядові аналітики залишили без змін – 11 млн. тонн. При цьому на 0,5 млн. тонн, до 10,7 млн. тонн підвищена оцінка внутрішнього споживання пшениці і майже на 470 тис. тонн збільшена оцінка залишків зернової на кінець 2022/23 МР, яка озвучена на рівні 4 711 тис. тонн.

    Ще більше – на 1,5 млн. тонн USDA підвищив прогноз врожаю української кукурудзи, який наразі озвучений на рівні 31,5 млн. тонн. Оцінка експорту зернової на поточний маркетинговий рік також залишена без змін – трохи більше 5 млн. тонн, тоді як оцінка обсягу внутрішнього споживання збільшена на  1 млн. тонн, до  12,7 млн. тонн, а оцінка перехідних залишків, напроти, зменшена на  700 тис. тонн – до 11,4 млн. тонн.

    Щодо українського ячменя, то в його частині прогнози Мінсільгоспу США практично не змінилися: виробництво – 6,4 млн. тонн, експорт – 1,8 млн. тонн, внутрішнє споживання – 4,2 млн. тонн. Водночас незначно відкоригована оцінка перехідних залишків – 1 280 тис. тонн, що на 14 тис. тонн менше, ніж прогнозувалося у минулому місяці.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.