• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • За серпень через Севастополь вивезли більше 100 тис. тонн українського зерна
    Опубликовано: 2022-09-14 12:27:37

    За серпень через Севастополь вивезли більше 100 тис. тонн українського зерна

    З зернового терміналу «Авліта» в окупованому Севастополі в серпні було здійснено 15 рейсів з зерном в трьох напрямах – в Туреччину, Сирію і на перевалку порту Кавказ.

    Розслідувачами проєкту SeaKrime зафіксовано 15 рейсів суден, що завантажувалися на зерновому терміналі стівідорної компанії «Авліта» (в російських реєстрах оформлена як «Авал», входить в структуру підсанкційної Об’єднаної суднобудівної корпорації).

    У двох рейсах як вантаж вказано зерно. В цих випадках вантаж був комбінованим. Це буває коли в різні трюми судна завантажують різні види зерна – пшениця, ячмінь, кукурудза.

    В серпні в незаконному вивезенні зерна з Авліти брали участь судна лише під російським прапором. Сирійське судна SOURIA в серпні завантажувалося в окупованій Феодосії. Ще одне судно з російським менеджментом під сирійським прапором PAWELL вивезло зерно з окупованого Бердянська.

    Як і в червні та липні, можна виділити 3 напрями незаконного постачання українського зерна, що вивозиться з Севастопольського порту (під санкціями з 2014 року) – Туреччина, Сирія, порт Кавказ.

    Розслідувачі проєкту SeaKrime стверджують, що це українське зерно на підставі численних журналістських розслідувань, які доводять, що зерно з окупованих територій південних областей України везуть на Кримський півострів. Також варто взяти до уваги, що окупаційна влада неоднократно сама заявляла про вивезення українського зерна в Крим та використання потужностей севастопольського порту для вивезення зерна.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.