• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На ринку груші очікується значний дефіцит
    Опубликовано: 2022-09-08 18:07:09

    У Бельгії повним ходом йде збирання груш. Багато виробників і трейдерів уже скептично ставляться до майбутнього сезону. Про це повідомляє Freshplaza, пише agronews.ua.

     «У Нідерландах та Бельгії до збирання врожаю ще близько двох тижнів. Насправді це надто довго. Ми повинні переконатися, що це буде зроблено до наступного тижня, інакше більша частина фруктів буде непридатною для тривалого зберігання», — розповідає Тоні Дервал із компанії Bel’Export.

    Посуха, що широко обговорюється, і недавня спека є основною причиною такого поспіху.

    «Ще два тижні тому різниця між зрошуваними та незрошуваними ділянками була невеликою. Тепер посуха починає позначатися на деревах. Зрошувані дерева менше страждають і таким чином приносять міцніші плоди. В Бельгії фрукти наражаються на додатковий ризик, тому що доступної води менше, ніж, скажімо, в Нідерландах, де дещо більше можливостей для зрошення», — пояснює Тоні Дервал.

    Експортер вважає, що це призведе до стресу на ринку: «Не буде можливості зберігати більшу частину фруктів, тому я чекаю на багато ранніх продажів. Все, що потрібно продати в найкоротший термін, чинитиме тиск на ринок. Минулого року ми могли продавати до липня. Але цього року деякі партії можуть не долежати навіть до квітня. Таким чином, ринок відчуватиме стрес на початку сезону. Це може призвести до значного дефіциту до кінця сезону, що знову ж таки небажано».

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.