• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Францію очікує найгірший у XXI сторіччі врожай кукурудзи
    Опубликовано: 2022-09-11 11:07:05

    Аналітики французького агентства Agritel прогнозують, що цьогоріч Франція може отримати найгірший врожай кукурудзи у цьому сторіччі, повідомляє “ПроАгро Груп” з посиланням на Українську зернову асоціацію.

    Як очікують експерти, через сильну посуху врожай зернової в країні може скласти 10,8 млн тонн.  При цьому, обсяг виробництва кукурудзи в ЄС в 2022/23 МР аналітики прогнозують на рівні 53,8 млн тонн, що є найнижчим показником за останні 15 років.

    В той же час, прогноз виробництва пшениці у Франції був дещо підвищений –до 33,63 млн тонн порівняно з 33,44 млн тонн за попереднім прогнозом, що тим не менше нижче середнього показника за останні 5 років.

    Експорт пшениці з Франції в 2022/23 МР може скласти 10,2 млн тонн, що нижче попереднього прогнозу (10,9 млн тонн). При цьому, експерти зазначили, що відвантаження пшениці з країни в липні-серпні оцінюється в 2,5 млн тонн, що складає 25% від експортного потенціалу в поточному сезоні, та перевищує показник в аналогічний період минулого року (14%).

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.