• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені вивели унікальний сорт броколі
    Опубликовано: 2022-07-19 17:05:23

    Purple Magic – це перший в історії фіолетовий брокколі. Цей сорт є результатом 10-річних досліджень, який завойовує споживачів не тільки завдяки своєму привабливому фіолетовому кольору, але й завдяки високій поживній цінності. Про це повідомляє freshplaza.com, пише agronews.ua.

    «Перше, що виділяє цей сорт, — це його яскраво-фіолетовий колір, але за ним криється справжня магія, оскільки цей колір зумовлений високим вмістом антоціанів, на відміну від традиційної брокколі», — сказав Антоніо Ібарра.

    Purple Magic містить високу концентрацію антоціанів, подібну до тієї, що спостерігається в полуниці, і втричі більшу, ніж у гранаті. Антоціани – це біомолекули з високою антиоксидантною дією, вони надають цій брокколі фіолетовий колір. Антоціани мають протиракові властивості, а також можуть принести користь серцево-судинній системі та зору. Крім того, згідно з дослідженням, на відміну від зеленої брокколі, вона містить селен, що, як наслідок, сприятливо впливає на серце і м’язи.

    На даний момент його можна вирощувати в жовтні, листопаді, грудні.

    За словами Антоніо Ібарри, незважаючи на те, що недоліками спеціальних овочів завжди були продуктивність і перевищення витрат, Purple Magic пропонує врожайність, дуже схожу на врожайність зеленої брокколі, через дати збору. Цей короткоцикловий сорт має структуру, подібну до будь-якого зеленого брокколі з дуже дрібним зерном і куполоподібною шкіркою, але він дуже відрізняється естетично через своє вражаюче забарвлення, особливо на стеблі. Це дуже цікавий продукт, з агрономічної точки зору.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.