• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аграрний сектор України втратив 4,3 млрд доларів від збитків внаслідок війни
    Опубликовано: 2022-06-24 13:43:46

    Аграрний сектор України втратив 4,3 млрд доларів від збитків внаслідок війни

    За даними Київської школи економіки, Україна зазнала збитків на 4,3 млрд дол. внаслідок пошкодження сільськогосподарських угіддь, техніки та худоби в результаті російського вторгнення, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

    Близько половини «і без того величезних» руйнувань від війни припадає на забруднення, спричинене мінами та незібраними посівами, згідно з доповіддю авторів Романа Нейтера, Григорія Стольниковича та Олега Нівієвського. Майже чверть загальної суми – 926 млн дол. – припадає на шкоду, завдану сільськогосподарській техніці внаслідок військових дій та окупації, пишуть вони.

    «Прогнозується, що українська економіка скоротиться на 45%, а десятки мільйонів людей у всьому світі опинилися під загрозою голоду через порушення експорту зерна з України та триваючу шкоду її агропродовольчому сектору», – йдеться у доповіді.

    Атаки Росії на ключові вузли сільськогосподарської інфраструктури знищили велику кількість продовольчої продукції. Блокада портів унеможливила експорт України, позбавивши ключового джерела надходжень і посиливши глобальну продовольчу кризу, яка може спонукати мільйони людей до міграції. Москва заперечує напади на цивільні об’єкти та інфраструктуру, незважаючи на поширені докази протилежного.

    Світові ціни на продукти харчування наближаються до рекордно високих, мільйони тонн зерна та рослинної олії застрягли в Україні. За даними ООН, зусилля з відновлення портів зазнають невдач, без жодних ознак прогресу щодо угоди, тоді як розмінування акваторії поблизу українських портів може зайняти місяці.

    Сільськогосподарські угіддя в прифронтових і раніше окупованих районах мають високий ризик забруднення через міни та снаряди, що представляє собою смертельну загрозу для українських фермерів під час польових робіт. За оцінками ООН, на розмінування території може знадобитися 436 млн дол.

    Українські трейдери зерном проклали нові експортні маршрути через Балтійське море, щоб відправити експортувати свою продукцію, але продажі залишаються значно меншими за звичайні темпи, і очікується, що в Україні не вистачить місця для зберігання нового врожаю.

    ООН підрахувало, що через війну загинуло 5,7 млн голів птиці, а зерна на 613 млн дол. було викрадено з окупованих регіонів України та відправлено до Росії.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.