• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо найпрогресивніший спосіб розведення свиней
    Опубликовано: 2022-06-18 14:01:57

    Сьогодні у свинарстві набули поширення безвигульні технології утримання, економічно найвигідніші. Від народження й до кінця відгодівельного циклу свиней розмішують у спеціальних верстатах, без підстилки на щілинній або суцільній підлозі, повідомляє журнал The Ukrainian Farmer, пише agronews.ua.

    Типовий свинарник поділяється на кілька ізольованих секцій, де свині перебувають на різних стадіях виробничого циклу: незапліднені свиноматки та кнури для запліднення; опоросні свиноматки та з новонародженими поросятами; поросята на дорощуванні; основне поголів’я свиней на відгодівлі.

    Найпрогресивнішим уважається безстресовий спосіб розведення свиней, за якого між секціями опоросу, дорощування та відгодівлі обладнують спеціальні лази, через які поросята самостійно переходять з одного відділення до іншого. Відбувається стихійне формування груп, у яких свині почуваються комфортно, швидко набирають вагу й не відчувають конкуренції.

    Розведення свиней в ізольованих секціях відповідає принципу «все порожньо – все зайнято», блоки легко мити та дезінфікувати. Безстресова система покращує якість м’яса, що має важливе значення в умовах насиченого ринку.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.