• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Rabobank прогнозує зниження попиту на молочну продукцію з поступовим і незначним відновленням з кінця року
    Опубликовано: 2022-06-17 16:15:05

    Rabobank прогнозує зниження попиту на молочну продукцію з поступовим і незначним відновленням з кінця року

    Відповідь Rabobank на питання «Приїхали?» щодо пікових цін на сухе молоко – ствердна. Схоже, що світові ціни на сухе молоко досягли піку протягом 1 півріччя 2022 року.

    Хоча виробництво молока зазнає значного сповільнення, яке триватиме щонайменше чотири квартали поспіль (з 3 кварталу 2021 року по 2 квартал 2022 року), послаблення очікувань попиту створює сценарій для деякого помірного зниження цін на молочні продукти протягом другої половини 2022 року.

    Надлишок пропозиції в Китаї призводить до зниження імпорту молочних продуктів. Потужне зростання внутрішньої пропозиції молока в першому кварталі 2022 року на 8% у річному вимірі та високі запаси, що залишилися від потужного торішнього імпорту, стикаються зі слабким попитом через карантинні заходи, пов’язані з Covid. Це створює ідеальні умови для скорочення китайського імпорту молочних продуктів (хоча лише на 4% у еквіваленті рідкого молока з січня по квітень 2022 року).

    Очікується, що виробництво молока помірно відновиться в найближчі квартали. Рекордно високі витрати на корми і проблеми, пов’язані з погодою, вже деякий час безпосередньо впливають на прибуток молочних фермерів у регіонах Великої сімки. Глобально стада скоротилися або стикаються з перешкодами для зростання, що ускладнює відновлення виробництва молока після поточного спаду. Якщо в найближчі квартали в найближчі квартали ослаблення цін на біржові молочні продукти призведе до зниження відпускних цін на сире молоко , це може призвести до менш активного відновлення.

    Очікується, що інфляційний тиск призведе до зниження попиту в багатих і бідних країнах, оскільки споживачів накриє глобальна хвиля інфляції, якої не спостерігалося з 1970-х років. Хоча споживачі розвинених країн зазвичай більш стійкі до вищих цін, цього разу зміни цін на енергію та паливо є серйозними і призводять до зміни поведінки споживачів. У США споживання молочних продуктів у США в березні скоротилося на 1,3% р/р у загальному обсязі твердої речовини. Деякі країни, як-от Великобританія, вже впроваджують заходи щодо захисту малозабезпечених сімей за допомогою одноразових виплат та знижок на рахунки за електроенергію через зниження купівельної спроможності.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.