• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні планують виробляти мармурову свинину
    Опубликовано: 2022-06-17 12:09:59

    В Україні планують виробляти мармурову свинину

    ПП «Сігма» хоче виробляти мармурову свинину з жировими вкрапленнями. Це смачне м’ясо найвищої якості і має вищу ціну. Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів співвласник підприємства Мгер Куюмчян.

    Для цього «Сігма» планує співпрацю з канадською генетичною компанією Genesus, свині якої відомі якістю м’яса.

    «У наших планах – запустити окрему лінійку виробництва товарних гібридних свиней, використовуючи їхніх кнурів», – зазначив Мгер Куюмчян.

    Сьогодні в Україні, на жаль, немає культури споживання мармурової свинини, додав він. І власне таке м’ясо не представлене на вітчизняному ринку – лише яловичина.

    «У приватних садибах вирощують угорську мангалицю, але системного попиту на таке м’ясо немає, – зауважив Мгер Куюмчян. – Натомість у Канаді, Америці, Японії та інших країнах цей сегмент свинарства дуже розвинений, а мармурове м’ясо в магазинах на 16-18% дорожче, ніж звичайне. Гадаю, за рік-два «Сігма» сформує відповідну пропозицію».

    Хоч це справа нова для підприємства, але ризиків тут немає, вважає він, адже якість і забійні кондиції туші не відрізняються від параметрів звичайної свинини, а м’ясо гарантовано буде смачнішим.

    «Витрати на відгодівлю таких свиней ідентичні до звичайних, хіба що виникнуть додаткові технологічні нюанси – трохи більше роботи буде для персоналу, для ведення окремої селекційної роботи», – додав Мгер Куюмчян.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.