• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Транзит українського зерна через білорусь дасть надприбуток ворогу
    Опубликовано: 2022-06-04 13:31:33

    Транзит українського зерна через білорусь дасть надприбуток ворогу

    Вивезення українського зерна до портів Литви та Латвії через білорусь принесе вигоду ворожій стороні.

    Таку думку висловив співвласник портового оператора ТІС Андрій Ставніцер на своїй сторінці у Facebook.

    «Я категорично проти ідеї вивозити українське зерно та інші вантажі до портів Литви та Латвії через білорусь.

    Українське зерно, вирощене потом наших фермерів, оброблене на нашій землі, збережене подвигом наших ЗСУ, має 550 кілометрів їхати територією ніби не ворожою, але й аж ніяк не дружньою. Замість клацання по лобі вороги одержують ще одну червону кнопку. Завтра вони скажуть: «Якщо ви не віддасте нам Одесу без бою — ми не випустимо ваші потяги», — припустив він.

    На думку Ставніцера, окрім чергового важеля тиску на світ, витівка з транзитом принесе президенту білорусі Олександру Лукашенку дуже багато грошей.

    «Залізничний тариф оплачуватиметься в повному обсязі у всіх країнах слідування. Десятки мільйонів євро з’являться на рахунку режиму, який у підвалах вбиває студентів за неправильні пости в соцмережах.

    І ще плюс приблизно п’ять мільярдів доларів за калій, єдину справжню причину згоди білорусі на транзит українських вантажів. Санкції зупинили експорт калійних добрив, світова ціна на них зросла втричі. Розблокування, яке вимагає білорусь, швидко дасть їм дуже багато валютних надходжень. Гуманітарний коридор виходить ще й надприбутковим, win-win, так би мовити», — пояснив експерт.

    Ставніцер вважає, що замість схематозу, замішаного на крові українців, необхідно зайнятися справді важливим рішенням — реальною деблокадою українських портів за допомогою конвоїв ООН та сильної зброї, насамперед ППО.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.